Igaz lassan jó idő lesz, és lehet majd kint grillezni, de én már most szerettem volna egy kis grillezett zöldséget. Csak a füst íze hiányzott :-)
A csirkecombot sóval, borssal megszórjuk, kevés citromlével meglocsoljuk, állni hagyjuk.
A zöldségeket megmossuk, a padlizsánt felszeljük, pici sót szórunk rá. A hagymát megpucoljuk, keresztben bevágjuk, és a vágásba sót, borsot szórunk, és kis darab vajat teszünk. A burgonyát és az előkészített hagymát sütő papírba, majd alufóliába csomagoljuk. A gombákat együtt tettem sütőpapírba és alufóliába, laza csomagot készítettem a gomba köré.
A csirkét tepsibe tettem, kis olajjal meglocsoltam, és betettem a sütőbe. 200 fokon. Egy másik tepsibe tettem a becsomagolt hagymát és krumplit, és azt is a sütőbe tettem.
A harmadik tepsibe sütőfóliát tettem, és abba tettem az olajjal megkent padlizsánokat, de ezt csak akkor tettem a sütőbe, amikor a csirke már félig kész volt. A krumpli és hagyma tepsijébe ugyanekkor tettem be a gombát.
Amíg sült a hús és a zöldség, elkészítettem a fűszeres vajat.
10 dkg teavajat kikevertem, kávéskanál mustárt, sót, borsot, citromlevet tettem bele, majd apróra vágott kis csokornyi petrezselyemzöldet, és snidlinget. jól összekevertem, majd alufóliában hengert formáltam belőle.
Ezt a vajat a fagyasztóba tettem. Tálalásra már eléggé meghűlt. A csirkecombra kerültek a fűszeres vaj karikák.