Mostanában nincs olyan hét, hogy ne csinálnék körözöttet. Szeretem. Általában kisebb adag készül, mert hogy lelkes túró pusztító csak én vagyok.
1. 1. 1/2 kg túró
2. 2. fűszerek: pirospaprika, köménymag egészben vagy őrölve esetleg mindkettő, só, bors
Első nekifutásra egy - egy kávéskanállal, aztán kóstolás után még lehet bele tenni, ízlés szerint
3. 3. 1 kisebb vöröshagyma reszelve és/vagy snidling. A mennyisége szintén változhat, ízlés szerint.
4. 4. 2-3 kanál tejföl
5. 5. 2-3 kanál joghurt
a A fentebb felsoroltakat összekeverjük, ha szükséges utána ízesítjük, és legalább egy két órára a hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek. Persze azonnal is finom.
A joghurttól kicsit savanykásabb, és hígabb lesz, aki nem szereti az annyival több tejfölt tesz bele. Ha paprikába töltjük, akkor is jobb kevesebb joghurttal vagy joghurt nélkül készíteni, hogy tömörebb legyen, és könnyebben lehessen szeletelni.
Vv Van aki vajat is kever a körözöttbe. Én nem szeretem úgy, de hát ízlések és pofonok ugye…