Miért is szeretem az ilyen ételeket?
Hát mert egy edényben készül minden, így kevesebbet kell mosogatni. Nincs mosogatógépem. Lehet, hogy lenne helye még annak is a konyhában, de akkor én, vagyis ÉN, már nem férnék be. Megérne egy bejegyzést a panelházakban lévő konyhák és fürdők mérete is.
Na de vissza a kajához!
Semmi különös. A csirkét gyengén besóztam, hagytam állni fél órát, Addig megpucoltam a krumplit és a fokhagymát, a gombát megmostam. Persze a krumplit és a fokhagymát is megmostam. Aztán a csirke bele a sütőtálba, a krumpliszeletekkel együtt, rá a fokhagyma, kevés bors, pici víz, aztán a tál teteje a helyére. 180-200 fokon szép lassan megsült, időnként megforgattam, és nem sokkal a sütés vége előtt beledobáltam a gombát is.
A képen még nem a végleges állapot van, mivel a vacsora ideje kicsit tolódott, és forrón akartam az asztalra tenni. Úgyhogy, még visszatettem a sütőbe fedő nélkül, hogy egy kicsit piruljon még.